☰

27. aprīlī plānots pārtraukums eParaksta darbībā

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) informē, ka līdz ar eParaksta sistēmu migrāciju uz jaunu tehnoloģisko platformu - 27. aprīlī ar eParaksta rīkiem nebūs pieejama ne e-Identitātes apliecināšana, ne dokumentu elektroniska parakstīšana.  

Platformas maiņa ietekmēs gan visus eParaksts mobile lietotājus, gan arī organizācijas, kas ir integrējušas dokumentu parakstīšanu ar eParaksts mobile savās iekšējās dokumentu vadības sistēmās vai klientu portālos, tāpēc aicinām iedzīvotājus un organizācijas dokumentu parakstīšanu ieplānot pirms vai pēc tehnoloģiskās migrācijas. 

Migrācija uz jaunu tehnoloģisko platformu tiek veikta, sekojot ar vien pieaugošajiem drošības un lietojamības izaicinājumiem, kā arī lai nodrošinātu atbilstību eIDAS regulas prasībām un arī turpmāk spētu attīstīt un pilnveidot eParaksta pakalpojumu klāstu. 

Esošo platformu LVRTC ir izmantojis jau piecus gadus un  nepieciešami būtiski uzlabojumi, kas ļaus pilnvērtīgi un droši risinājumu attīstīt arī turpmāk. Šobrīd rit sagatavošanās darbi, lai migrācija notiktu pēc iespējas īsākā laika posmā.   

Plašāka informācija par to, kā notiks sistēmu migrācija uz jaunu tehnoloģisko platformu un kas mainīsies eParaksta lietotājiem, pieejama šeit: https://www.lvrtc.lv/jaunumi/jaunumi/27-aprili-planots-partraukums-eparaksta-darbiba/